Skip to Content

Conferència

Drupal & Beers 17 març i sessió Drupal 8: Usar make als teus projectes és avorrit. És temps de composar-los.

El proper dijous 17 de febrer tenim la seguent sessió de Drupal.cat, un altre centrada en el nou Drupal 8. El lloc serà al Grizzly 72 Sports Bar de 19:00h a 21:00h.

Aquest cop en Rodrigo Aguilera, membre de drupal.cat, parlarà de com Drush make ens ha servit durant molts anys, però a partir del Drupal 8, la Comunitat va decidir gestionar les dependències dels projectes amb l'eina més popular al món php: Composer.

Composer es defineix a si mateix com un administrador de dependèncias recursiu i potser sona simple però pot ser molt poderós.

En aquesta sessió es començarà explicant com crear el teu projecte Drupal 8 i els seus fitxers utilitzant Composer i seguirem discutint com podem resoldre vells problemes amb aquesta nova eina. Per exemple:
- Pegats (locals o remots)

- Elecció de la carpeta de descàrrega en funció del tipus de projecte (biblioteques backend i frontend).
- Diferenciar els mòduls de desenvolupament dels mòduls de producció.
- Assegurar-se de que tots els desenvolupadors tenen les mateixes versions de les dependències (drush inclòs)

Després de fer un repàs als conceptes bàsics fins a un punt on podem reemplaçar drush parlarem d'algunes noves característiques:
- Descarregar només les dependències externes que han canviat i utilitzar la memòria cau de descàrrega.
- Seqüències de comandaments que es poden enganxar en el procés de construcció.
- No hi ha necessitat d'editar el fitxer de dependències amb un editor, es pot fer amb comandes.
- El descobriment automàtic de classes amb PSR-4 i PSR-0
- Sintaxi de versiones semàntiques.

Podeu registrar-vos aquí o a Meetup

data: 
17/03/2016 - 19:00 - 21:00
Lloc: 

Grizzly 72 Sports Bar(al costat de Plaça Universitat)
Gran Via de Les Corts Catalanes, 586
08011 Barcelona

Segona sessió de Treball per a la Esdeveniment de formació previ a la DrupalCon (online)

El proper 16 de març a les 16:00h farem la segona sessió de treball específica per a organitzar i treballar en l'esdeveniment de formació previ a la DrupalCon de Barcelona de 2015. La reunió serà online (Hangout) per facilitar l'assistència i hi esteu tots convidats.

data: 
16/03/2015 - 16:00 - 17:00
Lloc: 

Online, Google Hangouts

Sessió d’estratègia de continguts Web (i el món Drupal)

El proper dijous 27 de novembre reprenem les xerrades de Drupal.cat amb una sessió sobre estratègia de continguts web.

El ponent serà en Koen Platteeuw, project manager de l'empresa Code Enigma.

A la sessió tractarem de donar respostes a les següent preguntes:

 • Que es la estratègia de continguts?
 • Com a client: Per que he de involucrar la meva agencia Drupal en la estratègia de continguts web?
 • Com a empresa/professional que treballa amb Drupal, per que hauria de participar activament en la estratègia de continguts web
 • La rellevància de la estratègia de continguts per a
  • programadors Front End
  • programadors Back End
  • Project Managers
 • Drupal esta preparat per seguir les millors pràctiques de la estratègia de continguts?

La duració de la sessió serà d’uns 45 minuts, amb possibilitat de debat i preguntes a continuació

data: 
27/11/2014 - 18:30 - 20:00
Lloc: 

Citilab (Sala C)
Plaça Can Suris, s/n
08940 Cornellà de Llobregat, Barcelona

Drupal Learn Day: formació gratuita sobre Drupal el proper 14 de novembre

El proper 14 de novembre l'empresa Atenea tech celebra un nou curs introductori al Drupal al Citilab de Cornellà, emmarcat dintre del Drupal Global Training Day. L'objectiu principal d'aquesta sessió és presentar Drupal a tots aquells que encara no el coneixen i estiguin interessats en la creació de pàgines web amb gestors de continguts.

El format és una sessió matinal de 4 hores -de 9h30 a 13h30- en la qual es combinaran presentacions amb demostracions. Si us interessa, podeu dirigir-vos a la pàgina que s'ha preparat amb més informació: http://ateneatech.com/drupal-learn-day

data: 
14/11/2014 - 09:30 - 13:30
Lloc: 

Citilab de Cornellà

Sessió: Rendiment en Drupal. Experiències com sysadmin

Al maig seguirem amb les sessions, aquesta vegada ens dedicarem a veure què comporta a nivell de servidors tenir un Drupal i com manegar-lo millor.

Els ponents seran el Marc Navarro (@Flametes, Senior Sysadmin a ACKStorm, passionat del linux i software lliure en general. Especialitzat en rendiment i desplegament web. I que diu que no té temps lliure.) i el Javier Morueco (@xmorueco CTO a SEAVTEC, Consultor, Senior System Administrator Més de 10 anys com SysAdmin. Linux, SUN, Firewalls, Load Balancers, Rendiment, Apache, Nginx, Xen, Drupal, MYSQL, Varnish, Solr, Cloud ...).

Ens explicaran bàsicament alguns trucs de SysAdmin per millorar el rendiment d’un entorn Drupal, sense tocar molt Drupal...

Us hi esperem a tots!

data: 
29/05/2014 - 18:30 - 20:00
Lloc: 

Citilab
Plaça Can Suris, s/n
08940 Cornellà de Llobregat, Barcelona

Sessió de Responsive Web Design amb Drupal

El proper dijous 24 d'abril tindrà lloc una nova sessió a Drupal.cat sobre Responsive Web Design amb Drupal.

La previsió és fer uns tres quarts d'hora de sessió i després obrir el torn de preguntes.

La sessió tractarà com afrontar un projecte "Responsive" amb Drupal.

Farem una breu intruducció al Responsive Web Design, que ja s'ha posicionat com un dels elements principals a l'hora de valorar qualsevol projecte. De totes formes, la sessió estarà enfocada a mostrar quins processos, "themes" i mòduls utilitzem al nostre dia a dia.

Els temes principals seràn:

 • Mobile first
 • Breakpoints
 • Responsive Images/Picture
 • «Themes» responsive
 • Menús

A més, al final de la sessió donarem un cop d'ull a què incorporarà el nou Drupal 8 per saber quines eines de Drupal 7 tindran continuïtat a la nova versió.

Els ponents seran Pako García i Cristina Chumillas, Dissenyadors i frontend developers a Ymbra.

data: 
24/04/2014 - 18:30 - 20:00
Lloc: 

Citilab
Plaça Can Suris, s/n
08940 Cornellà de Llobregat, Barcelona

Sessió d'experiències Agile amb Drupal a la vida real

El proper dijous 20 de març tindrà lloc una sessió a Drupal.cat sobre l'experiència de l'aplicació de metodologies àgils amb Drupal de la mà de Siddharta Navarro, desenvolupador i co-fundador de Atenea Tech.

La idea és fer una mitja horeta / tres quarts de sessió i després obrir col·loqui sobre la implantació de les metodologies àgils al món del desenvolupament web en general i del Drupal en particular.

Breu sinopsi:
Fa ja més d'un any que la nostra petita Drupal Shop ens va picar el cuquet de l'agilisme. Després de llegir llibres, blogs, veure presentacions i tot tipus de material, ens vam posar mans a l'obra i vam començar a aplicar SCRUM com a mètode de gestió de projectes.

A aquesta xerrada volem compartir tots els errors que hem comés -així com algun que altre èxit- durant la realització de propostes i gestió de projectes «agiles».
Crec que és una sessió interesant tant per aquells que encara no s'han atrevit a entrar al món de la gestió àgil de projectes, com per aquells que tinguin experiència i vulguin compartir la seva saviesa -i també les seves ficadures de pota- amb tots nosaltres.

data: 
20/03/2014 - 18:30 - 20:00

Drupal Executive Meetup Barcelona 2013

Els propers 11 i 12 d'abril, tindrem la sort d'acollir a Barcelona -Citilab- un esdeveniment molt especial. Es tracta del Drupal CxO, una conferència dirigida a empresaris, responsables de negoci i possibles clients de Drupal. El fomat escollit es l'Open Space en el qual no hi haurà presentacions, com sol ser habitual en aquest tipus d'esdeveniments.

Com sabeu, a més dels esdeveniments generalistes de Drupal, al voltant del mon s'organitzen molts altres esdeveniments especialitzats. En aquest cas es tracta de la tercera edició del Drupal CxO, i l'objectiu principal es compartir experiències i realitzar contactes comercials al voltant de Drupal. Es per això que creiem que es molt interessant que les empreses catalanes aprofitin aquesta oportunitat de conèixer a alguns dels responsables de les empreses de Drupal més importants d'Europa. Si encara no has comprat la teva entrada, t'animem a fer-ho a la pàgina següent: http://barcelona2013.drupaldays.org

data: 
11/04/2013 - 09:30 - 12/04/2013 - 18:00
Lloc: 

Citilab Cornellà

Sessió de Node.js

El proper dijous 12 d'abril, dins del marc de les sessions mensuals organitzades per Drupal.cat, es durà a terme una sessió de node.js.

Node.js es una plataforma de programació d'aplicacions en xarxa amb JavaScript seguint el paradigma d'orientació a events. D'aquesta manera l'aprofitament de la màquina on s'executa és màxim. Encara que la seva característica principal i per la qual està destacant tant en la actualitat tecnològica és la velocitat de resposta en sistemes client-servidor. Està especialment orientat a construir aplicacions on és necessari mantenir moltes connexions obertes de manera simultània. Concretament és ideal per aplicacions RTW (Real Time Web). Node.js és un complement ideal per a Drupal quan es tracta d'incloure capacitats de temps real en el nostre lloc.

La sessió estarà especialment orientada a les capacitats i recursos de Node.js en relació amb aplicacions web i concretament amb Drupal. El nivell de la sessió és introductori.

Arquitectura

Node.js segueix un model d'execució "single-thread", "non-blocking" i "event-driven". Veurem què significa i per què és preferible, en determinades aplicacions, a altres models de execució.

API

Node.js està construït al voltant del motor JavaScript de Google Chrome, el V8. Els seus creadors han dotat a JavaScript de les biblioteques necessàries per executar funcions d'IO (entrada i eixida), bé a disc, bé a xarxa, carregar biblioteques, executar processos de sistema, i altres capacitats per tal de poder construir programes complets de servidor.

NPM i mòduls destacats

NPM és el gestor de paquets estàndard de Node.js. Permet, instal·lar (d'un repositori central) i dur a terme tasques de manteniment de les extensions (mòduls) que puga necessitar la nostra aplicació. Veurem també els mòduls més destacables en relació amb aplicacions web.

Crítiques i problemes

data: 
12/04/2012 - 18:30 - 20:00
Lloc: 

Citilab de Cornellà

Sessió de casos d'èxit amb Drupal

El proper dijous 1 de desembre realitzarem una sessió sobre casos d'èxit amb Drupal en el nostre entorn.

La sessió estarà organitzada en 5 petites presentacions de 10 minuts d'un cas d'èxit desenvolupat per una empresa especialitzada en Drupal. Durant aquesta estona, cadascun dels ponents ens exposarà un cas d'èxit d'un web real desenvolupat en Drupal, tot descrivint quina estratègia s'ha dut a terme per a la seva realització, quins mòduls i arquitectura ha usat, i alguns consells, trucs o temes especials a tenir en compte per seguir un enfocament d'aquest tipus.

Els ponents o empreses col·laboradores en aquesta sessió són:

 • Atenea tech: La web de l'AEPap, a més de les clàssiques noticies, agenda, documents, etc., es caracteritza per les seves federades i grups de treballs. Cada una d'aquestes organitzacions posseeix característiques (noticies, agenda i documents) similars a les de la pàgina principal. Us mostrarem com controlem la publicació d'aquests elements sense fer servir mòduls complexes com OG.
 • Commerce Guys: Be exclusive online, una botiga online molt ambiciosa per a majoristes desenvolupada amb Drupal commerce
 • Dissenyaweb: Llibresperllegir.cat, l'espai per compartir literatura on-line.
 • Drauta: Solidaritat Catalana, Conjunt d'aplicacions web realitzades per aquest partit polític amb representació al Parlament de Catalunya.
data: 
01/12/2011 - 18:30 - 20:00
Lloc: 

Citilab de Cornellà - Sala C

Contingut sindicat